DrankenArsenaaL Lier 
Whisky's

Wij zijn gespecialiseerd in whisky's. Hieronder vindt U onze whisky's alfabetisch gerangschikt.  Deze hebben wij in ons assortiment. Staat de door U gewenste whisky er toch niet bij?  Wij kunnen nog veel meer whisky's verkrijgen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

D

Dalmore 14y

Frisse neus, floraal en fruitig. Wat opvalt, zijn gedroogde bloemen, ananas in blik, pruimen en mandarijn. Daarachter gaan zowel zoete als kruidige tonen schuil. Honing, gember, anijs en kaneel. Lichte tonen van vernis. En leder. Kruidenthee, zoals linde en rozenbottel. Met honing dus. Alles zacht, romig en delicaat. Ook de smaak is licht en breekbaar. Wel behoorlijk complex en meer dan aangenaam. De hoofdtoon is zoet. Daar zorgen vanille, honing, aardbeien, ananas, appelsien, gesuikerde thee en melkchocolade voor. De afdronk is licht drogend en redelijk kort, met zoete, fruitige en kruidige associaties.

Dalwhinnie 15y

Dalwhinnie 15y is geboren op 326 meter hoogte in de Dalwhinnie Distillery, één van ’s werelds hoogst gelegen distilleerderijen. Gekenmerkt door een lichte turfsmaak en heerlijke notities die op voortreffelijke wijze zijn gebalanceerd. Op de neus zijn er aroma's aanwezig van citroen, sinaasappel en granaatappel met hints van peer, rook en honing. In de mond bevat deze whisky een zachte smaak van zoete honing, turf, cacao, melkchocolade en mout gevolgd door tonen van fruit, kaneel, koffie en eikenhout. De afdronk is zacht en rokerig met een hint van turf en de aanhoudende warme smaak van honing, met een peperig randje.

Deanston 12y

Deanston heeft een gouden kleur. Op de neus zijn er lichte tonen van turf, gras, lijnzaad en leer en aangename aroma’s van sherry. De smaak is iets vettig en zoetig met tonen van citroen-schil. Licht moutig. De afdronk is middellang, grassig met tonen van noten met terugkerende zoetige aroma’s van het hout (sherry).

Dimple Scotch

Dimple Scotch heeft een diep gouden kleur. Een rijke neus met hinten van bloemen en een vleugje turf kenmerken deze whisky. De smaak is rond, rijk en complex; kruidig en zoet met een zweempje zachte turf en eikenhout. De afdronk is zoet, licht kruidig en mooi.

Douglas Aberfeldy 18y

Aberfeldy 18y is een stijlvolle single malt met een romige smaak van noten, vanille, karnemelk, pannenkoeken en gestoofd fruit Een lange afdronk met aardse tinten en eik die lang heeft gerepen.