DrankenArsenaaL Lier 
Whisky's

Wij zijn gespecialiseerd in whisky's. Hieronder vindt U onze whisky's alfabetisch gerangschikt.  Deze hebben wij in ons assortiment. Staat de door U gewenste whisky er toch niet bij?  Wij kunnen nog veel meer whisky's verkrijgen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

C

Cadenheads william 12y

Een 12-jarige blend van Cadenhead's met een hoog moutgehalte (65%) dat is gerijpt op een manier die lijkt op een solera-systeem, aangezien ze slechts de helft van de vaten bottelen voordat ze de gebruikte vaten opnieuw vullen. Geuren van rode appel, kastanje, vanille en eik. Droge afdronk met pittige gedroogd fruit en donkere chocolade-sinaasappelsmaak.

Canadian club

Canadian Club is een van de grotere whisky's uit Canada. Hij rijpt ongeveer 6 jaar op eikenhouten vaten. Dat is langer dan de 3 jaar die de regering in Canada voorschrijft. Hij heeft een frisse en zachte geur met een vleugje amandelen. En een rijke, zachte smaak.

Cardhu 12y

Cardhu 12y is licht van kleur met vrijwel geen turfachtig karakter. Licht, iets aards en citrusaroma's kenmerken deze whisky. Hij smaakt fris, levendig, met een vleugje hout en rook. De whisky van Cardhu word voor 2/3 gebruikt voor de blends van Johnnie Walker.

Chivas 12y

Chivas Regal 12 Year Old is een whisky met het kenmerkende karakter van de Speyside; rijk, luxueus en overvloedig. Een blend whisky van verschillende malt en graan whisky's. Zoals bij alle whisky’s van Chivas Regal wordt ook bij de 12 jaar oude Chivas Regal het hart gevormd door de single malt Strathisla. Een zachte whisky met een mooi rijk aroma.

Chivas 18y

Chivas Regal 18 Y is een luxe, zachte en rijke blend van malt- en graanwhiskies welke alle minimaal 18 jaar hebben gerijpt. Het hart van Chivas Regal wordt gevormd door de single malt Strathisla. Bijzonder aan Chivas Regal 18 Year Old is dat het huwelijk van zowel de malt- als de grainwhisky’s plaatsvindt op speciaal geselecteerde eikenhouten vaten. Dit maakt de whisky zeer verfijnd en toegankelijk. Het enigszins rokerige karakter geeft aan dat er ook invloed van de eilanden is.

Clynelish 14y

Clynelish 14y heeft een unieke combinatie van kenmerken van de noordelijke Highlands en de zee.Je proeft de zee bijna in Clynelish, met zijn knisperende enigszins stevige, mosterdachtige frisse stijl. Hoewel de krachtige rokerigheid van Islay hier ontbreekt is er toch een klein zweempje van te bespeuren. Het is echter de pure smaak van Clynelish die het zo’n heerlijk aperitief maakt.

Connemara 12y

Een frisse geur met heerlijke tonen van limoen is kenmerkend voor deze whisky. Ook toetsen van olie met rook, appel, peer en een hint van vla vinden we hierin terug. De smaak is zoet met rustieke aardse tonen als rabarber, vanille vla, room, mout en geroosterde granen met gesmolten boter. Alles gehuld in dikke rook. Connemara 12y heeft een lichte afdronk met tonen van vanille, mandarijnen, olie en specerijen.

Cragganmore 12y

Cragganmore 12y heeft 12 jaar in eikenhouten bourbonvaten gerijpt. Het is een single malt met een complex, maar zacht karakter. Zowel het boeket als de smaak worden gekleurd door typische aroma's zoals bloemen, mout, turf en rook.

Cragganmore 29y

Cragganmore 29y heeft een frisse neus die floraal en zoet is. Aroma's van gedroogde bloemen, tuinkruiden en heide, honing en fruit zoals peren en perziken, tot de meer tropische varianten zoals banaan, meloen en ananas. Daarnaast leder en toast, wat voor de nodige body zorgt, het geheel wordt dus wat minder delicaat. De smaak is helemaal niet delicaat, integendeel, stevig mondgevoel en best expressief. Veel fruit en honing, maar ook vanille en kruiden. Lange, licht drogende, peperige afdronk.
 

Cutty Sark 18y

Cutty Sark 18y heeft een goed uitgebalanceerde en verfijnd neus. Gerst, toetsen van rook en turf kenmerken deze whisky. Je proeft vanille , donkere bruine suiker, rum, en specerijen. Een lange afdronk met toetsen van fruit en eik.