Caves, het bier van Lier

Caveskonijn

Benodigdheden:

  • Een konijn
  • bloem
  • azijn
  • marjolijn
  • thijm
  • laurier
  • peterselie
  • 30 gram bruin candijsuiker
  • één pond ajuin
  • een liter Caves (4 flesjes)

  • De stukken konijn in boter kleuren, bestrooien met bloem en enkel ogenblikken bakken tot de stukken mooi gebruineerd zijn. Het geheel overgieten met Caves, waarbij men de gemalen lever van het konijn voegt, gezeefd en opgelost in azijn. Kruiden met peper en zout en een sterk kruidenbuiltje, bruine candijsuiker en de gebrande uien toevoegen. Met gesloten deksel stoven tot alles gaar is. Opdienen met aardappelen naar keuze, geflankeerd door een glas koele Caves.

    Bruno Van de Broeck, Restaurant Pirroen, Lier

    Kalfnier op z’n Liers

    Benodigdheden (6 personen):

  • 3 grote kalfsnieren
  • ½ kampernoelies
  • 1 truffel
  • ketchup
  • mostaard
  • Cognac
  • ½ I. Caves (2 flessen)
  • ajuin
  • 3 schellen gekookte hesp
  • peterselie
  • thijm
  • laurier
  • kneedboter (1 dessertlepel boter, dessertlepel bloem)

  • De kalfsnier n snijden en gedurende en half uur weken in gezouten water met een scheutje azijn. Laten uitlekken, afdrogen. In hete boter de stukken bruinbakken, kruiden mt peper, zout, thijm en laurier, een fijnsneden ajuin toevoegen, flamberen met Cognac en blussen met Caves. Drie soeplepels ketchup en één koffielepel mostaard toevoegen. Gaar stoven. Verse kampernoelies en de truffel snijden, aanbakken in boter en de laatste minuten toevoegen aan de stovende nieren. Indien nodig afbinden met een weinig kneedboter. Bij het opdienen bestrooien met in reepjes gesneden hesp en gehakte peterselie. Aardappelen naar de keuze. Opdienen met een glas koele Caves.

    Dirk Hallemans, chef, Hof van Argon, Lier

    Kip Caves

    Benodigdheden:

  • Een kip
  • ¼ I. room
  • ¼ I. Caves (1 fles)
  • 3 tomaten
  • één ons vet spek
  • 1 citroen
  • ½ pond kampernoelies
  • azijn
  • kneedboter
  • peterselie
  • ½ pond cresson


    De kip in 8 snijden. Het spekver in dobbelstenen aanfruiten in sauteuse of pot. De kip erin leggen en langs beide kanten laten bruinen bakken. Éénmaal bruin op volle vuur, overtollige ver afgieten, begieren met een soeplepel azijn, de Caves en de room. Alles in de oven of in een pot met deksel een half uurtje laten stoven. Afwerken van de saus Kip in een kom leggen; het kooknat van de ondertussen gestoofde kampernoelies toevoegen; binden met kneedboter tot de saus de gewenste dikte heeft. Kampernoelies toevoegen, citroensap, stukje gepeld tomaten, peterselie, bouillonblokje, desnoods een lepeltje ketchup, een scheutje Cognac of een snuifje paprika. Afwerken met gehakte cresson, opdienen met aardappelen, en natuurlijk met een Caveske!

    Hugo Nicolay, Neerhof, Kessel

  • Brouwerij Goetze

    Nazaretdreef 55

    2500 Lier

    03/480.00.38

    contacteer via email

    DrankenArsenaaL

    Lier

    Bosstraat 29 b1

    03/480.01.09

    contacteer via email

    Goetze Events

    Nazaretdreef 55

    2500 Lier

    03/480.00.38

    contacteer via email

    DrankenArsenaaL

    Zandhoven

    Vierselbaan 12 C

    03/484.31.12

    contacteer via email

    Gwines

    Nazaretdreef 55

    2500 Lier

    03/480.00.38

    contacteer via email